Tagfelvétel

Az egyesületnek tagja lehet bármely 40. életévét be nem töltött író, költő, kritikus, irodalomszervező, irodalomtörténész, szerkesztő, műfordító, függetlenül attól, mely ország állampolgára.

A jelentkezésnek a mindenkori közgyűlés előtt egy héttel meg kell érkeznie, a közgyűlés időpontját a JAK honlapján legkésőbb 21 nappal előtte közzéteszi az Egyesület. A pályázó a következő címre juttassa el jelentkezését: Tagfelvétel évente kétszer van: tavasszal és nyáron (májusban és augusztusban).

E-mail: jak@jozsefattilakor.hu

Éves tagdíj: 5000 Ft

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó

(1.) szakmai önéletrajzát,
(2.) publikációs listáját,
(3.) motivációs levelét,
(4.) legalább két JAK-tag írásbeli ajánlását.
A pályázathoz csatolható néhány oldalnyi szemelvény a jelentkező írásaiból.
A beérkezett pályázatokat a JAK e-mailben elküldi a tagjainak; amennyiben a jelentkező ezt kifogásolja, külön jelezze.

A felvételről a mindenkori JAK-közgyűlés egyszerű többséggel dönt.

A jelentkezéseket a JAK honlapján közzétesszük.

A szavazás menetére és a tagok adataira vonatkozó részlet az Alapszabályban:

2.3 A JAK tagjává az a személy válhat, aki ezt írásban kérelmezi, s felvételi kérelméhez mellékeli szakmai önéletrajzát, publikációs jegyzékét és a JAK két tagjának ajánlását, s akit a határozatképes közgyűlés egyszerű szótöbbséggel taggá választ. Az elnökség a formailag nem hiányos tagfelvételi kérelmet köteles a soron következő közgyűlés elé bocsátani.

2.4 A tagokat az elnökség nyilvántartásba veszi, nevük és címük feltüntetésével. A tagok névsora, mely tartalmazza a tagok vezetéknevét, utónevét, születési évét és foglalkozását, közzétehető. A tagsági viszony létrehozásával a belépő tag ehhez hozzájárul.

A tagdíj befizetéséért a tag választhat 2 könyvet a JAK-füzetek vagy a Világirodalmi Sorozat kiadványaiból. Továbbá kedvezményesen vehet részt a JAK-táborban, valamint 10% kedvezménnyel vásárolhat az Írók Boltjában.

A JAK bankszámlaszáma: 11706016 – 20464170-00000000

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.