Szervezet

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) mintegy 350 fiatal írót és tiszteletbeli tagot tömörítő, országos hatókörű szakmai és érdekvédelmi szervezet, működési formáját tekintve közhasznú egyesület.

Profilja a kortárs magyar irodalom és kulturális élet érdekében végzett közhasznú tevékenység, amely magában foglalja az irodalmi és kulturális élet szervezését, a legszélesebb értelembe vett kortárs irodalom népszerűsítését, a fiatal írók menedzselését és pályakezdésük segítését, bemutatkozási és publikálási lehetőségek teremtését, a kortárs irodalom tanulmányozását, a kortárs irodalom külföldi megismertetésének elősegítését, a kortárs magyar és a kortárs külföldi irodalom párbeszédének fejlesztését, és a fiatal írók érdekképviseletének ellátását.

A szervezet 1989-ben vált önálló egyesületté. Jogelődje a Fiatal Írók József Attila Köre (FIJAK) a Magyar Írószövetség alatt a tehetséges fiatal szerzőket és értelmiségi gondolkodókat összekötő szellemi műhelyként működött, nem egyszer komoly politikai összetűzésbe és botrányba keveredve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.