JAKkendő-díj

„Próza az, amit kinyomtatnak.”
(Ottlik Géza)

A József Attila Kör Irodalmi  Egyesület (JAK) a Mr. Sale Öltönyüzlet támogatásával szépirodalmi díjat alapít JAKkendő néven.

A kortárs szépirodalmi és kulturális színtéren egyre többen fordulnak a prózaírás felé, a pályakezdő szerzők teljesítménye azonban nehezebben követhető nyomon. Éppen ezért az alapítók úgy döntöttek, a JAK-füzetek könyvsorozatának jubileumi évében alapított JAKkendő célja, hogy a kötettel még nem rendelkező, 40 év alatti prózaírókat rangos elismeréssel segítse az elindulásban. Továbbá hogy a minőségi teljesítményt produkáló szerzők nagyobb ismeretségre tegyenek szert támogatónk által.

A pályázati anyag lehet novelláskötet, kisregény, regény, vagy egyéb szépirodalmi prózai munka. A beérkezett pályamunkákat egy 5 fős, a JAK által felkért szakmai zsűri bírálja el.

A díjazott pályamunka az 1982-től létező JAK-füzetek sorozatában jelenhet meg, továbbá a szerző 200.000 Ft díjazást kaphat.
Díjazottak:

Szil Ágnes: Tangram (2012)

Mán-Várhegyi Réka: Boldogtalanság az Auróra-telepen (2013)

Az első kuratórium tagjai:

Garaczi László, József Attila-díjas író; Mikola Gyöngyi, irodalomkritikus, esszéista; Szvoren Edina, Bródy-díjas író; Sopotnik Zoltán és Orcsik Roland, a JAK-füzetek sorozatszerkesztői

A második kuratórium tagjai:

Csordás Gábor, a Jelenkor Kiadó főszerkesztője; Németh Gábor író;Turi Tímea költő, a Magvető Kiadó szerkesztője; Balajthy Ágnes és Borsik Miklós, a JAK-füzetek sorozatszerkesztői

A MrSale-ről

A MrSale Öltönyüzlet nemzetközi mércével is kimagasló szolgáltatásairól és kiszolgálásáról ismert. 2000-ben alapította Békés Zoltán, akinek a nevéhez fűződik a McGill öltönymárka létrehozása, majd része volt a Roland-McGill Divatház Rt. megalapításában, ahonnan később kivált. A MrSale küldetése elérhető árú, minőségi, elegáns ruházattal ellátni a magyar üzletembereket, ezzel hozzájárulva az üzleti kultúra fejlődéséhez Magyarországon.

www.MrSale.net

A pályázat feltételei:

  • pályázni kész kézirattal lehet, melyet a pályázónak nyomtatva (2 példány) és elektronikusan (1 példány) is be kell küldenie;
  • rövid szövegmutatvány (1 ív / 16 oldal terjedelemben)
  • szinopszis (2-3 oldal)
  • pályaműtől függően tartalomjegyzék

A pályázat jeligés.

A nevezési korhatár: 40 év

A pályázathoz külön dokumentumban mellékelni kérjük a következő adatokat:

  • név, születési idő
  • jelige
  • lakcím
  • telefonszám, email cím
  • rövid önéletrajz

A pályázati anyagokat elektronikusan a jak@jozsefattilakor.hu címre várjuk. A pályázónak hiánypótlásra egyszer van lehetősége, melyről e-mailben értesítjük. A pályázati feltételek nem teljesítése esetén a pályázat érvénytelennek minősül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.