Nagy Kata a JAK új elnöke

2017. szeptember 1-jei tisztújító közgyűlésén a JAK megválasztotta új elnökét Szigligeten. A nagy hagyománnyal bíró, több évtizedes múltra visszatekintő, fiatal írókat tömörítő irodalmi szervezetet január 1-jétől Nagy Kata költő vezeti. Tizenkét év, azaz négy ciklus után tehát újra női elnöke van a JAK-nak.

Az új elnököt a jelenlévő tagság 3 tartózkodás mellett, 5 nem ellenében 25 igen szavazattal választotta meg. A mandátum 2018. január 1-jétől három évre szól. Nagy Kata 1986-ban született Dunaföldváron. 2005 óta rendszeresen jelennek meg versei, többek közt a Prae-ben, a Műútban, az Élet és Irodalomban. Első verseskötete 2016-ban Inkognitóablak címmel jelent meg a JAK-füzetek sorozatában. 2012 óta a JAK tagja.

A JAK eddigi elnöksége ugyanezen a közgyűlésen lemondott, így a tagok új tisztségviselőket is választottak. Az új elnökséget Bende Tamás, Czinki Ferenc, Deres Kornélia, Hutvágner Éva és Urbán Ákos képviseli. Az elnökség számát a feladatok tekintetében a jövőben emelni tervezik. Kassai Zsigmond hivatalosan szeptember 30-ig tölti be még a JAK titkári pozícióját, utódját az új vezetőség keresi.

A jelenlegi elnök, Gaborják Ádám 2017 végéig, az új vezető munkába lépéséig tisztségben marad. Feladat a folyó őszi-téli projektek koordinálása, az átadás-átvétel lebonyolítása, valamint az új működési rendszer előkészítése. Gaborják két cikluson, összesen hat éven át töltötte be a JAK elnöki posztját.

A közgyűlésen új JAK-tagokat is választottak. Az új tagok: Bakos Gyöngyi, Gondos Mária Magdolna, Halász Rita, Harag Anita, Imre Ábris, Kustos Júlia, Németh Gábor Dávid, Papp-Zakor Ilka, Pencs Attila, Posta Marianna, Somorjai Réka.

(Fotó: Bach Máté)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.