Energheia Magyarország 2017 – irodalmi pályázat

 

 

Matera Városának ENERGHEIA Kulturális Egyesülete (Olaszország), a József Attila Kör Irodalmi Egyesület – JAK, a Firenzei Tudományegyetem Idegen Nyelvek, Irodalmak és Interkulturális Tanulmányok Intézete és a Római Magyar Akadémia együttműködésében, a Basilicata Régió pártfogásával meghirdeti az “Energheia Magyarország 2017” irodalmi pályázatot.

 1. A pályázaton 18 és 30 év közötti fiatal írók vehetnek részt egy kiadatlan, magyar nyelvű elbeszéléssel, kötetlen témában, (szóközzel) max. 20.000 leütés terjedelemben. Minden pályázó csak egyetlen pályaművel pályázhat.
 2. A pályázati szövegeket 2017. június 11-ig (vasárnap) kell eljuttatni a jak@jozsefattilakor.hu és az energheia.unifi@gmail.com címekre:
 • elektronikusan jeligével, a szerzői név nélkül, doc/docx vagy (nem védett) pdf formátumban,
 • külön dokumentumban kérjük mellékelni az író nevét, életkorát, lakcímét, telefonszámát és e-mail címét,
 • a tárgymezőben “Energheia 2017” megnevezéssel.
 1. A beérkezett pályaműveket egy Magyarországon felkért Kuratórium értékeli és kiválaszt közülük három elbeszélést (a beérkezett pályaművek mennyisége alapján előválogatásra is sor kerülhet). A három legjobbnak ítélt elbeszélés közül egy olaszországi Zsűri választja ki a díjnyertes művet. Eredményhirdetés 2017. július 31-ig. A döntőbe jutott három pályamű szerzője egy hétre a Római Magyar Akadémia vendége lehet. A díjnyertes pályamű szerzője az Energheia Kulturális Egyesület vendégeként 2017. szeptember 16-án, Matera Városában részt vehet az “Energheia Európa Irodalmi Díj – 2017” záróeseményén.
 2. A szervezők fenntartják maguknak annak exkluzív jogát, hogy a döntőbe jutott elbeszéléseket első kiadásban, a magyar eredetiben, olasz fordításban, esetleg az “Energheia Európa Irodalmi Díj – 2017” további résztvevő országainak nyelvén is megjelentessék nyomtatott formátumban és/vagy open access kiadásban, szerzői jogdíj nélkül, a szövegek integritását garantálva.
 3. Minden más, a jelen Pályázati Felhívásban nem szereplő kérdésre vonatkozó döntés meghozatala kizárólag a Díj szervezőinek hatáskörébe tartozik.
 4. További információ:
 • József Attila Kör: Gaborják Ádám, jakiroda@gmail.com, +36303838278
 • Firenzei Tudományegyetem Magyar Tanszéke: Beatrice Töttössy, tottossy@unifi.it, +393335897725

www.energheia.org

www.jozsefattilakor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.