JAKkendő-díj átadó gála április 13-án a Trafóban

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2016. április 13-án, szerdán 17.30-kor a Trafóklubban (1094 Budapest, Liliom utca 41.), ahol találkozhatsz a díj alapítása, 2012 óta díjazott szerzőkkel, és elsők között tudhatod meg, kinek a kézirata érdemelte ki idén a JAKkendő-díjat.

A JAKkendő-díjat már bizonyára nem kell bemutatnunk: a JAK és a MrSale Öltönyüzlet közösen alapított irodalmi díját negyedik alkalommal veheti át egy fiatal prózaíró. Pályázni novelláskötettel, kisregénnyel, regénnyel, vagy egyéb szépirodalmi prózai munkával lehetett. A zsűri tagjai a pályázatra beérkezett több mint 30 kézirat közül választották ki azt az alkotást, amely a szerző első köteteként láthat napvilágot nyomtatásban, a JAK-füzetek sorozatában. A nyertes szerző emellett a JAKkendő-díj alap támogatásával pénzjutalomban is részesül.

A díjat a hagyományoknak megfelelően idén is a JAK által felkért szakmai kuratórium ítélte oda, melynek tagjai: Harmath Artemisz irodalomtörténész, kritikus, Lapis József irodalomtörténész, valamint a JAK-füzetek könyvsorozat szerkesztői, Balajthy Ágnes és Borsik Miklós voltak.

A gálaesten köszöntjük majd azt a fiatal grafikust is, aki a JAKkendő-díj logótervezési pályázatát megnyerte. A grafikai pályázaton középfokú vagy felsőfokú művészeti képzésben résztvevő grafikushallgatók vehettek részt.

A díjátadón a részvétel ingyenes.

 

Program

 

17 órátólÉrkezés, kötetlen beszélgetés
17.35Gaborják Ádám, a JAK elnöke megnyitja az eseményt
17.40Békés Zoltán, a díj társalapítója köszönti a megjelenteket
17.45A JAKkendő-díj grafikai pályázatának eredményhirdetése
17.50Kerekasztal-beszélgetés a korábbi JAKkendő-díjas szerzőkkel: Szil Ágnessel, Mán-Várhegyi Rékával és Papp-Zakor Ilkával.
A beszélgetést vezeti Czinki Ferenc.
18.20A JAKkendő-díj átadása. Laudáció.
18.30A díjazottal Gaborják Ádám beszélget, a beszélgetés közben részletek hangzanak el a díjazott műből.
18.45-tőlKötetlen beszélgetés a közönség részvételével

 

jakkendo_dij_negyzet_02

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.