Beszélgetés a tehetséggondozásról, a fiatal irodalom jelenéről és jövőjéről

Helyszín: ELTE BTK Főépület, 34-es terem (Bp., Múzeum krt. 4.)
Időpont: 2016. március 4., 16:00
 
A Fiatal Írók Közleményének aláírói nyílt vitára hívták a tehetséggondozókat és az írószervezeteket. A kerekasztal-beszélgetés nyilvános, minden érdeklődőt várnak.
Az esemény leírása:
“Az irodalmi életet felkavarta a Kárpát-medencei Tehetséggondozó létrejötte. Annak körülményei szerteágazó, többkörös vitát szültek.
Ennek apropóján március 4-én délután az ELTE-n kétfelvonásos nyilvános beszélgetést kezdeményezünk mi, a Fiatal Írók Közleményének aláírói.
Először a tehetséggondozásról esik szó
Kabai Lóránt (Műút Szöveggyár), Mezey Katalin (sárvári diákíró tábor), Orbán János Dénes (Előretolt Helyőrség, KMTG), Szálinger Balázs (Hévíz folyóirat), Varga Betti (FISZ) és Vörös István (PPKE – kreatív írás) részvételével.
Másodszor pedig az írószervezetek képviselői vitatják meg a fiatal irodalom rövid és hosszú távú lehetőségeit. A második blokk beszélgetői:
Gaborják Ádám (JAK), Gács Anna (Szépírók Társasága), Orbán János Dénes (KMTG), Szentmártoni János (Magyar Írószövetség), Szőllőssy Balázs (FISZ).
A második részre meghívtunk a kormánytól is illetékeseket, így Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, aki nem tud részt venni az eseményen, valamint Hoppál Pétert, a kultúráért felelős államtitkárt és Seszták Miklóst, a nemzeti fejlesztési minisztert, ám válasz tőlük eddig nem érkezett.”
Az esemény moderátora: Fehér Renátó (költő, kritikus)
Esemény a Facebookon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.