Totth Benedeké a Margó-díj, Papp-Zakor Ilka a Főváros támogatottja

2015. október 10-én adták át a Margó Fesztivál különkiadásához kapcsolódó irodalmi elismeréseket. Totth Benedek, a JAK Világirodalmi Sorozat egykori szerkesztője nyerte az első Margó-díjat. Papp-Zakor Ilka Angyalvacsora című kötete a főváros fiatal tehetségeket támogató programja keretében került díjazásra.

Az idén első alkalommal átadott Margó-díjra 2014. január 1. és 2015. június 7. között megjelent könyvekkel lehetett nevezni. A zsűri első körben szeptember elején választotta ki a tíz legjobbat. Az esélyesek között Bíró Zsófia, Kollár-Klemencz László, Babiczky Tibor, Láng Orsolya, Sára Júlia, Péntek Orsolya, Sirbik Attila, Papp-Zakor Ilka, Mán-Várhegyi Réka és Totth Benedek művei voltak. Az október elejére megszületett hármas, szűkített listára a zsűri döntése szerint Mán-Várhegyi Réka, Babiczky Tibor és Totth Benedek könyvei kerültek fel.

Totth Benedek 1977-ben született Kaposváron. Műfordítóként többek között Cormac McCarthy regényeit ültette át magyarra. 2012 és 2014 között Krusovszky Dénes mellett a JAK Világirodalmi Sorozat szerkesztőjeként is tevékenykedett. A Holtversenyaz első regénye. A díj nyerteseként 500 ezer forintos jutalmat vehetett át, az Aegon-díj 2015-ös győztese, Péterfy Gergely pedig mentorként segíti munkáját.

Papp-Zakor Ilka első kötete, az Angyalvacsora 2015-ben a könyvhétre jelent meg. A szerző előző évben kéziratával elnyerte a JAKkendő-díjat is. A főváros díjazottjaként a szerző 150 ezer forintot és egy Budapest élménycsomagot vehetett át.

Fotó:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.