Kriptozoológusok a babaházban – A JAK Világirodalmi Sorozatának könyvbemutatója

11035620_1550007945261081_7315380113848062504_n

2015-től a József Attila Kör Világirodalmi sorozata a Libri Kiadóval közös gondozásban jelenik meg, ArtPop címmel. A sorozat 75. és 76. kötete a svéd Stefan Spjut Stallo című regénye és az angol Jessie Burton A babaház úrnője című könyve lesznek.

Sorozatindító és könyvbemutató:
2015. március 24. 19.00
Katona József Színház előcsarnok

Közreműködik: Csion bölcsei (Csider István Zoltán, Pion István), Dunajcsik Mátyás, Karafiáth Orsolya, valamint Pálmai Anna, a Katona József Színház színésznője.

A JAK Világirodalmi Sorozatába Bárány Tibor és Nádor Zsófia sorozatszerkesztők olyan műveket válogattak, amelyek egyszerre népszerűek és a legkifinomultabb művészi ízlésnek is megfelelnek. A művek nem csupán nagyszerű olvasási élményt nyújtanak, hanem rengeteg kérdést is felvetnek a kulturális és egyéb társadalmi folyamatokról vagy az emberi természetről. A kötetek alkalmasak rá, hogy vitákat, beszélgetéseket gerjesszenek, hogy egyszerre szórakoztassanak és egy új világot nyissanak az olvasó számára.

„A JAK fogékonysága az új minőségekre a mi rutinunkkal és piaci erőnkkel társítva ‎várhatóan új fejezetet nyit ennek a nagyon fontos világirodalmi sorozatnak a történetében. Együttműködésünk első két kiadványa is ezt mutatja: Jessie Burton A babaház úrnője című regénye az év szépirodalmi szenzációja volt tavaly Angliában, egyszerre aratott kritikai sikert és érte el a sikerlisták csúcsát, Stefan Spjut Stallo című könyve pedig osztatlan elismerést hozott a fiatal szerző számára Svédországban. Mindkét könyv jelenleg világhódító útját járja, és büszkék vagyunk rá, hogy nálunk ez a megújult sorozat adhat nekik otthont. A Stallo szerzőjével pedig személyesen is találkozhatnak az olvasók a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.” – mondja Sárközy Bence, a Libri Kiadó ügyvezető igazgatója.

A Stallo című kötet főhőse, a trollok után kutató Susso egy kriptozoológiai honlapot üzemeltet. Rögeszméjét ismert természetfotós nagyapjától örökölte. Amikor egy idős nő azt állítja, hogy egy őt és unokáját figyelő apró lényt látott ólálkodni a háza körül, Susso magához veszi a kameráját és ijesztő utazást tesz az ismeretlenbe. Kiderül, hogy trollok valóban léteznek, és elviszik a gyermekeinket…
Stefan Spjut 1973-ban született, korábban irodalomkritikusként és kulturális szerkesztőként dolgozott. Bemutatkozó regénye, a Fiskarens Garn (A halász meséje) 2008-ban jelent meg.
A könyvet Fejérvári Balázs fordította.

A babaház úrnője című regényében Jessie Burton a női sors és a szabadságvágy örök témáit járja körül, miközben regényének lapjain megelevenednek a tizenhetedik század végi Amszterdam hétköznapjai.
Jessie Burton 1982-ben született. Első regényét, amely A babaház úrnője címmel 2014-ben jelent meg, Anglia legnagyobb könyvesbolthálózata, a Waterstones az év könyvévé választotta. 2015-ben 31 nyelven jelenik meg a regény. A szerző jelenleg második művén dolgozik.
A könyvet Farkas Krisztina fordította.

További információ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.