Reaktív – Térey János: Epifánia királynő

tertey

A József Attila Kör, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös felolvasó-színházi programsorozata

BESZÉLGETÉS az előadás után
Urfi Péter kritikus, szerkesztő, újságíró beszélget az alkotókkal. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A programban szereplő szövegek a korábban a JAK és Trafó által Maradjak? Menjek? Hova? címen meghirdetett drámapályázat nyertes darabjai.

Az írók először egy pár napos, közös műhelymunkában vesznek részt a színházi alkotókkal, a darabhoz kiválasztott rendezővel, színészekkel és dramaturgokkal. A műhelymunka során az alkotók együtt dolgoznak tovább a drámaszövegen, már egy konkrét bemutató irányában. Az irodalom és a színház szempontjainak összevetésével arra keressük a választ, milyen a jó színpadi szöveg. A felolvasó-színházi előadások bemutatása után közös beszélgetés, vita következik az alkotók és a közönség részvételével.
A programsorozat ösztönözni kívánja a művészeti ágak közötti párbeszédet, fejleszteni a kritikai gondolkodást, támogatni a nyílt és kulturált vitát a fiatal színházcsinálók, irodalmárok és érdeklődők körében.
Közreműködnek a Színház-és Filmművészeti Egyetem másodéves dramaturg, harmadéves bábrendező, harmadéves bábszínész és harmadéves prózai színész osztályai.
A sorozatban szereplő írók: Boronkay Soma / Simányi Zsuzsa / Kelemen Kristóf; Fridl Viktória; Juhász Kristóf; Szakunyin Bori; Szil Ágnes; Térey János.

Szereplők:
Epifánia: HAY Anna
Gemma: HORVÁTH Alexandra eh.
Fiona: NAGY Petra eh.
Milán, Remete: FECZESIN Kristóf eh.
Ottokár: KOVÁCS Domokos eh.
Ottilia: VALENTYIK Anna eh.
Mirtill: MESSAOUDI Emina eh.
Tóni, Masiniszta, Énekesnő: LESTYÁN Attila eh.

Dramaturg: SÁNDOR Júlia eh., GÁBOR Sára eh.
Rendező: LÁZÁR Helga eh.

A darab ősbemutatójára a Dramaturg Céh által szervezett Nyílt Fórumon, Horváth Csaba rendezésében került sor.

Időpont
2015.01.14. 20:00

Helyszín
Kontra Klub (Trafó pince)

Jegyár
500 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.