Suit up! – Írók öltönyben: kötetbemutató és fotóvetítés a Vallai-kertben

10394561_978044702210022_2321524534529176760_n

A József Attila Kör és a MrSale Öltönyüzlet közös művészeti projektje egy igazán különleges és elegáns antológiával zárul a JAK+PRAE.HU kiadásában. Bach Máté kötetben is szereplő képeihez a felkért alkotók mellékeltek egy-egy szövegrészletet, így a szépirodalom és a fotóművészet rendhagyó játéka bontakozik ki az olvasó előtt.

Az esten Karafiáth Orsolya író-költővel és Bach Máté fotográfussal Hevesi Judit költő, a projekt egyik szervezője és a könyv társszerkesztője beszélget.

Az Írók öltönyben című projektet bemutatja Gaborják Ádám, a JAK elnöke.

“Emlékezés és felejtés, lázadás és megfelelés, beolvadás és kitűnés, szegénység és gazdagság – néhány motívum, ami a különböző művekben felbukkan az öltöny nyitott takarásában. A kortárs szövegek nem csupán azért kortársak, mert ma játszódnak, így mai nyelven íródnak és jelen világunk társadalmát és mentalitását térképezik fel és ábrázolják, hanem mert egy időben, a delejes mostban írják és olvassák őket, akkor is, ha a történet a messzi jövőbe vagy a régmúltba van ágyazva; a jelenlét összeköti őket. Ugyanígy lesz egymás mellett nem sokaság, hanem lélek a több nemzedék is, a generációk tarka sokasága a debütálóktól a középpályáig. Líraemlékezetünkben a nyakkendő a körúti hajnalban lila dalra kél, vagy félrecsúszik és ebben az elvétett mozdulatban benne van az összes volt szerelem örökjelenléte, kínzó távolságának a közelsége.”
(Részlet Szegő János bevezető írásából.)

A kötetben szereplő szerzők:

Áfra János, Bartók Imre, Czinki Ferenc, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana, Grecsó Krisztián, Hartay Csaba, Kassai Zsigmond, Karafiáth Orsolya, Kemény István, Keresztury Tibor, Kiss Tibor Noé, Pallag Zoltán, Pion István, Szabó Tibor Benjámin, Szegő János, Simon Márton, Szilasi László, Térey János és Weiner Sennyey Tibor.

A kötetet szerkesztette: Hevesi Judit és Gaborják Ádám

Kötetterv: Szabó Imola Julianna

Ár: 2490 Ft

A kötet 20% kedvezménnyel megrendelhető a jak@jozsefattilakor.hu címen (+postaköltség).

Részletek:

minta1

 

 

minta4

Suitup_Csider_minta1

Suitup_Csider_minta2

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.