Horrorszínház – interjú Tóth Andrással, a Komposzt rendezőjével.

A rendezővel Pálos Máté készített interjút.

Kalapácsverés, fémzúgás, égett bőrszag, egy gyanús „idegenvezető” a Von Höffler-gyár kísérleteiről beszél. „Aztán lenyeled a spermát. De nem azért, mert finom. Hanem mert ebből lehet még valami” – mondja egy nő, de rögtön indulunk is tovább, hogy elvesszünk a pince sötét zajai között. Május közepén egymás után három este adta elő a Kontra Klubban a Komposzt című összművészeti kísérleti darabját a Lakmusz Csoport Bakonyi Alexa, Csillag Botond, Eszes Szabolcs és Székely Rozália szereplésével. Az előadás rendezőjét, Tóth Andrást kérdeztük horror- és politikai színházról, az underground csoportosulások lehetőségeiről.

– Egyszer már játszottátok a Komposztot két évvel ezelőtt a super8-ban. Miben változott azóta az előadás?

– Az egy másik előadás volt. A téma, a versek, a szövegek, a kiállítási tárgyak és persze az alkotók közt is sok az átfedés, mégis visszamentünk az alapokhoz, és újra felépítettük az egészet.

– A Lakmusz Csoport évek óta létezik és jelen van több formában a neten is. Azonban a Facebook-oldalatokon, a blogotokon, twitteren körülbelül 2011-es az utolsó frissítés. Mi történt azóta, mennyire vagytok aktívak?

– A Lakmusz Csoport független alkotókat tömörít. Amikor megalakultunk, azt hittük, hogy vannak olyan közös célok, amik össze tudnak fogni minket. De ez csak ideig-óráig sikerült, a csoport inkább egy fedőszervezetté vált, ami keretet teremtett a tagok önmegvalósításához.

Folytatás a Librariuson.

komposzt_lakmuszcsoport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.